LIFESTYLE

Eurovision: Οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας συγκεντρώνουν χρήματα για να ξαναχτίσουν ένα δημοτικό σχολείο

Lifenews

«Τα παιδιά μας έχασαν την παιδική τους ηλικία γιατί η Ρωσία βομβάρδισε πάνω από 500 σχολικά κτήρια»

Η Ουκρανία συμμετέχει και φέτος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Μάλμε της Σουηδίας.

Οι δύο εκπρόσωποι της χώρας είναι οι τραγουδίστριες alyona alyona και Jerry Heil, που ερμηνεύουν το κομμάτι Teresa & Maria και πιστεύουν πολύ στη σημασία της πολιτιστικής διπλωματίας, όπως αποκαλύπτει ο Guardian.

«Όταν ξέρεις τον ήχο μιας χώρας, μπορείς να αισθανθείς μεγαλύτερη συμπάθεια γι’ αυτήν», δήλωσε η Jerry Heil μετά την πρόκριση της χώρας στον τελικό που θα γίνει το Σάββατο 11 Μαΐου. «Είμαστε σαν μεγάλοι άνθρωποι, δεν είχαμε χρόνο να πανηγυρίσουμε», συμπλήρωσε η – κατά κόσμον – Yana Shemaieva που προωθεί την ουκρανική κουλτούρα μέσα από το δημοφιλή διαγωνισμό.

Παράλληλα με αυτό, η Yana και η Alyona Savranenko, όπως είναι το πλήρες όνομα της alyona alyona, επιδιώκουν έναν πολύ σημαντικό σκοπό, που σχετίζεται άμεσα με τον πόλεμο της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος. Μαζί τους κουβαλούν κλειδιά ρέπλικες αυτών του σχολείου της πόλης Dnipropetrovsk, που καταστράφηκε από ρωσικό πύραυλο. Σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση United24, συγκεντρώνουν χρήματα για να χτίσουν ξανά το δημοτικό.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by UNITED24 (@u24.gov.ua)

«Τα παιδιά μας έχασαν την παιδική τους ηλικία», λέει η Alyona, που ήταν νηπιαγωγός πριν ασχοληθεί με το τραγούδι. «Η Ρωσία βομβάρδισε πάνω από 500 σχολικά κτήρια. Είναι τραγικό».

Το σκοπό τους έχουν στηρίξει μέχρι στιγμής διάσημες προσωπικότητες όπως ο Mark Hamill και η Barbra Streisand, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό ο αγώνας τους να γίνει ευρύτερα γνωστός και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το καλλιτεχνικό ντουέτο έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στο τοπ 10 της φετινής διοργάνωσης. «Όλοι μας ρωτάνε αν θέλουμε να κερδίσουμε», λέει η Yana. «Αν η ουκρανική μουσική μπει στα τσαρτ, στην προσωπική σας playlist, σε καθημερινή βάση, τότε έχουμε κερδίσει», εξομολογείται.

ΠΗΓΗ: marieclaire.gr

READ MORE

LATEST NEWS