LIFESTYLE

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Ανησυχία για την υγεία του - Θα χρειαστεί χειρουργείο

Lifenews

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές ώρες, ο διάσημος μπασκετμπολίστας είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της προπόνησής του με τους Μπακς, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, εξαιτίας του τραυματισμού του, έπαθε ρήξη αχίλλειου τένοντα και ο πόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί και να μπορέσει να αναρρώσει άμεσα είναι το χειρουργείο. Αυτό επηρεάζει ολόκληρη την ομάδα του, αλλά και την Εθνική Ελλάδος, διότι σε ένα μήνα από τώρα θα διεξαχθεί το Προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ και ο 31χρονος δεν θα μπορεί να συμμετέχει, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Η άτυχη στιγμή στην καριέρα του Θανάση Αντετοκούνμπο

 

Λίγα λόγια για τη ζωή του
Γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1992 στα Σεπόλια και είναι ο δεύτερος από τους πέντε γιους των Τσαρλς και Βερόνικα Αντετοκούνμπο, με καταγωγή από τη Νιγηρία. Συγκεκριμένα, έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Φράνσις, που είναι ποδοσφαιριστής στη Νιγηρία και τρεις μικρότερους: τον Γιάννη, τον Κώστα και τον Άλεξ.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα και φτωχικά ενώ για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια, πουλούσε μαζί με τον αδελφό του, Γιάννη, γυαλιά και ρολόγια σε υπαίθριες αγορές. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το μπάσκετ, το 2008, από τις παιδικές ακαδημίες του Φιλαθλητικού.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία, το 2012, παίζοντας στον Φιλαθλητικό Ζωγράφου. Τότε η ομάδα αγωνιζόταν στην Α2.

Κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών το 2016, με την οποία αγωνίστηκε στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο. Επίσης, συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 2017, έχοντας μέσο όρο 6.1 πόντους 1.9 ριμπάουντ, 1.1 κλεψίματα και 0.7 ασίστ. Υπήρξε μέλος της Εθνικής ανδρών η οποία πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα, έχοντας μέσο όρο 6 πόντους και 1.4 ριμπάουντ.

Αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ 2022, στο οποίο η Εθνική έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου και ηττήθηκε από τη Γερμανία 107-96. Ο ίδιος στο τουρνουά είχε 3 πόντους και 1.7 ριμπάουντ σε 7 αγώνες με 11 λεπτά συμμετοχής. Το 2023 βρέθηκε στην τελική δωδεκάδα της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου έφτασε μέχρι την φάση των ''16'' (κατετάγη 15η). Με την Εθνική ανδρών έχει συνολικά 62 αγώνες με 333 πόντους (μ.ο: 5.37).

READ MORE

LATEST NEWS